Клімат Грузії безпосередньо залежить від регіону. На заході країни
клімат субтропічний, а на сході переходить від субтропічного до
помірного.
Грузинська кухня для грузинів - це не просто звичайна
трапеза, як для деяких народів, а одна з найважливіших частин
грузинської культури. Грузинські блюда гомі, лобіо, харчо, чахохбілі,
чанохі, хінкалі, сациві і, звичайно, грузинський шашлик на виноградній
лозі давно готуються за межами Грузії. Особливих компліментів заслуговує
грузинський сир. Найбільш відомими сирними ласощами є смачний сирний
пиріг - "хачапурі" так добре відомий за межами самої Грузії!
А
також в Грузії виникла культура обробки винограду і виноробства. У
Грузії існують свої традиції виготовлення, на відміну від Франції або
Італії, вина витримуються не в скляних пляшках, а в спеціальних глеках -
"квеври".